Tečaj za Gasilskega Častnika

Konec septembra lanskega leta, se je v organizaciji Gasilske Regije Ljubljana 3 začel odvijati tečaj za Gasilskega častnika.
Sprejemni izpiti so potekali 15. 9. 2021, sam tečaj pa se je pričel izvajati 21. 9. 2021. Sam tečaj je potekal v dveh skupina, ena skupina v Gasilski zvezi Kamnik (22 tečajnikov) in druga skupina v Gasilski zvezi Šmartno pri Litiji (13 tečajnikov).

V obdobju med 21. 9. in 25. 11. so potekala predavanja, praktične vaje in izpiti, na katerih je bil velik poudarek na vodenju dveh ali več enot med posredovanjem na intervenciji, preigravanje različnih scenarijev od požara stanovanjskega objekta do požara industrijskega objekta itd. Praktične vaje sta obe skupini opravljali skupaj na dveh lokacijah (Center za zaščito in reševanje Domžale ter PGD Trzin).

Zaključni izpiti iz teorije so potekali 13. 1. 2022 (Skupina v gasilski zvezi Kamnik) in 20. 1. 2022 (skupina v gasilski zvezi Šmartno pri Litiji). Po uspešno opravljeni teoriji so sledili še praktični zaključni izpiti, ki so potekali 22. 1. 2022 (Skupina v gasilski zvezi Kamnik) in 29. 1. 2022 skupina v gasilski zvezi Šmartno pri Litiji) na Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu.

Tečaja sta se udeležila tudi 2 naša člana in sicer naš poveljnik Aleš Tkalec in tajnik Denis Maselj. Oba člana sta tečaj uspešno opravila in pridobila čin Gasilskega Častnika.

Obema Članoma čestitamo za pridobljen čin, ter jima želimo, da bi novo pridobljeno znanje kar se da dobro izkoristila.